Hekse og spøgelser på Middelalderborgen Østergaard!!

Forsmag på Hekse og Spøgelser på Middelalderborgen Østergaard

Iflg. overleveringer skulle der være flere spøgelser eller ånder på spil i og omkring den mere end 500 år gamle borg.

En ung kvinde skulle være indemuret i et hulrum på et af værelserne bag riddersalen. Iflg. sagnet på grund af et utidigt kærlighedsforhold. Nu går hun igen som den hvide dame og leder efter sin elskede.

Lucas Krabbe, som grundlagde Østergaard omkring 1516 skulle stadig gå rundt i sin rustning , – det er dog mere end 200 år siden, han sidst viste sig ved borgens 300 år jubilæumsfest. Så er der selvfølgelig den tyske kaptajn den kom af dage på Østergaard under en eftersøgning af krigsskatter i 1864. Han var så uheldig at falde gennem en loftlem, og brækkede halsen i faldet. Hans trin høres på loftet, når han går rundt og leder efter skatten. Og gad vide, om ikke der er flere endnu?

Nu er muligheden der for selv at gå på spøgelsesjagt, hvis du tør!!

Støtteforeningen for Middelalderborgen åbner dørene d. 26. og  27. oktober i anledning af de kommende spøgelseshøjtider, – nemlig Allehelgen og Haloween.

En del af Borgens vinduer er blændet af, så uhyggen også kan opleves ved højlys dag, så børn og barnlige sjæle kan få sig et gys i både ”Heksebio”, og de meget uhyggelige kældre, hvor alt kan ske, og det kan desværre ikke udelukkes, at man støder på både hekse og spøgelser. Den gamle fangekælder er også åben, hvor der efter sigende er skelet rester fra den sidste fange.

Efter en spøgelsesjagt trænger man selvfølgelig til noget at styrke sig på, og hvad er bedre end noget heksebryg og knasende heksefingre? Alt det kan opleves fra kl. 14 – 20 begge dage.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.